Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Keskustan vaalitilaisuuden paripuheenvuorot osoittivat, että Pirkanmaan Keskustan eduskuntavaaliehdokkailla on laajat tiedot kaikista yhteiskunnan asioista

Sunnuntai 18.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Eduskuntavaalit lähestyvät ja Keskustan eduskuntavaaliehdokkailla on vahva meno kohti Arkadianmäkeä.

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö järjesti eilen Tampereen Tammelantorilla vaalitilaisuuden, jonne saimme useista samanaikaisista tilaisuuksista huolimatta vankan joukon Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin eduskuntavaaliehdokkaita esiintymään.

 

 

Kiitokset valtuustoryhmämme ensimmäisellä varavaltuutetulle Matti Järviselle, aina valmiina vaalikoitoksiin olevalle Johannes Jonoville sekä muille talkoolaisillemme, jotka mahdollistivat hienon tilaisuuden järjestämisen!

 

 

Sain toimia vaalitilaisuuden juontajana.

 

 

Olemme aikaisemmin kokeilleet ehdokkaidemme ”parihaastattelua” ja luonteeltani laiskana juontajana kokeilin sitä taas.

 

 

Onneksi aikoinaan hankimme Keskustan Tampereen kunnallisjärjestölle äänentoistolaitteet ja niihin kaksi mikrofonia, joten kahden henkilön keskinäinen keskustelu on laitteidemme avulla helppo toteuttaa.

 

 

 

 

vaalitammela1

 

 

Ensimmäiseksi pariksi tuli valikoitua eduskuntavaaliehdokkaistamme Timo Vuohensilta (vasemmalla) ja Santeri Lampi (oikealla).

 

En valmistellut ehdokkaitamme etukäteen, vaan annoin heille keskusteluaiheeksi tämän:

”Oppisopimuskoulutus ja siihen liittyvät haasteet”.

 

 

Santeri omaa asiasta hyvät teoreettiset tiedot ja kun Timo on rutinoitunut metallialan yrittäjä, niin keskustelusta muodostui erittäin hedelmällinen.

 

 

Santerin ja Timon keskustelu osoitti, että oppisopimuskoulutuksen säännöissä ja puitteissa on paljon kehittämistä.

 

 

 

 

vaalitammela2

 

 

Toiseksi keskustelupariksi valitsin ehdokkaistamme Kalle Kiilin (vasemmalla) ja Timo Vuohensillan (oikealla).

 

 

Tälle parille annoin aiheeksi:

”Ay-liikkkeen ja yrittäjän yhteispeli”.

 

 

Kalle toimii työpaikassaan pääluottamusmiehenä ja kun Timo on yrittäjä, niin keskustelusta muodostui hyvin hedelmällinen ja keskustelussa esiintulleiden näkökantojen kehittäminen olisi tärkeää laajemmaltikin.

 

 

 

 

vaalitammela3

 

 

Kolmannen parikeskustelun aiheeksi annoin lyhyesti:

”Koulutus ja siihen liittyvät haasteet”.

 

 

Pyysin Kalle Kiiliä (oikealla) käyttämään ensimmäisen puheenvuoron ja toiseksi keskustelijaksi oli helppo valita Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokkaamme, opettaja Jouni Ovaska (vasemmalla) Hämeenkyröstä.

 

 

Täytyy todeta, että Keskustan eduskuntavaaliehdokkaat omaavat laajan tietotason, sillä Kallen ja Jounin keskustelussa ilmeni paljon aineksia koko maamme koulutusjärjestelmän kehittämiseen.

 

 

 

 

vaalitammela4

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Koskinen oli paikalla tilaisuudessa ja kun myös hän on työpaikkansa pääluottamusmies, oli parikeskustelujen viimeiseksi aiheeksi helppo valita tämä:

”Ay-liikkeen parhaillaan suunnittelun kohteena olevat järjestörakennemuutokset!”

 

 

Valitsin Riitan kanssakeskustelijaksi Kalle Kiilin, jotta kuulisimme kahden pääluottamusmiehen mahdolliset näkemyserot ay-liikkeen suunnitteilla olevasta järjestörakenteen muutoksesta.

 

 

Riitta Koskisen ja Kalle Kiilin keskustelu oli avartava ja osoitti molempien pääluottamusmiesten samanlaiset tavoitteet.

 

 

Koskisen ja Kiilin keskustelu osoitti myös sen, että Keskustan jäsenkunnassa ja kansanedustajaehdokkaissa on suuri ja rakentava tietoisuus ammattiyhdistysliikkeen vastuullisuudesta Suomen kehittämisessä.

 

 

 

*****************

 

 

Kannan huolta siitä, että Keskustan eduskuntavaalitilaisuuksissa ehdokkaiden puheet perustuvat vankkaan totuuteen ja siihen, että Keskustan eduskuntavaaliehdokkaiden lupaamat muutokset hallituksen nykypolitiikkaan ovat realistisia ja toteuttamiskelpoisia.

 

 

Tammelantorilla järjestetty vaalitilaisuus vahvisti, että Keskustan pirkanmaalaiset eduskuntavaaliehdokkaat ovat asioista perillä ja että heidän esittämänsä ajatukset ovat vaalien jälkeen toteuttamiskelpoisia koko Suomen parhaaksi.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Timo Vuohensilta, Santeri Lampi, Kalle Kiili, Jouni Ovaska, Riitta Koskinen,

Keskusta - Yrittäjä-Suomen puolestapuhuja!

Sunnuntai 24.8.2014 - -Esko Erkkilä-

Annan kaiken tunnustuksen Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelälle jonka pontevan toiminnan ansiosta toteutimme Keskustan ”Pyörät Pyörimään” –tempaukseen liittyen Yrittäjäillan Tampereen Laukontorilla tiistaina elokuun 19. päivänä.

 

Seurasin osallisena Tampereen tapahtumien suunnittelua ja olin mukana myös Tampereen tapahtumien toteuttamisessa, joten osaan antaa arvostukseni oikealle taholle eli Pilville.

 

 

 

 

y1

 

 

Keskustan Yrittäjäilta kokosi Laukontorille yli sata yrittäjyydestä kiinnostunutta osanottajaa.

 

 

 

y8

 

Tilaisuuden juontajana toimi Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska.

y2

 

 

Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Veikko Kiili valitteli aiheellisesti, että politiikanteosta puuttuu pitkäkestoisuus.

 

Kiili muistutti, että Pirkanmaalla on 10.500 pk-yritystä ja ne työllistävät n. 50.000 työntekijää.

 

 

 

 

y3

 

 

Juha Sipilä lupasi, että Keskusta tarttuu normien purkamiseen.

 

Sipilä muistutti, että hallinnon keventäminen auttaa valtion ongelmiin, mutta se helpottaa myös yritysten tilannetta.

 

Velaksi elämisen pitää loppua, oli Sipilän selkeä mielipide!

 

 

 

 

y4

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti peräsi, että yrittäjäasennetta kaivattaisiin kaikille kuntien virkamiehille.

 

Kannatan Pirttilahden ajatusta ja muistutan, että yritysmaailmassa jokainen henkilö on työtehtävästään riippumatta yrityksen ”myyntimies”!

 

 

 

 

y5

 

 

Pirkanmaan Yrittäjät ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Helena Nikkanen muistutti, että naiset ovat vahvoja yrittäjinä.

 

Allekirjoitan Nikkasen toteamuksen, sillä kokemukseni työelämän ajalta tukevat Nikkasen ajatusta.

 

 

 

 

y6

 

 

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilällä on vahva yrittäjätausta ja samoin myös kansanedustaja Arto Pirttilahti omaa vankan taustan yrittämisestä, joten Laukontorin Yrittäjäillassa Keskustan edustajina olivat aivan oikeat henkilöt.

 

 

 

 

y7

 

 

Yrittäjäillan keskeinen järjestelijä Pilvi Kärkelä – yrittäjä itsekin - kukitti tilaisuuden lopuksi kaikki paneelikeskusteluun osallistuneet.
 

 

 

*********************

 

 

 

On hienoa, että puheenjohtaja Juha Sipilän johdolla Keskusta on noussut maamme johtavaksi Yrittäjäpuolueeksi – oikein isolla Y-kirjaimella ilmaistuna!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yrittäjäilta, yrittäjä Juha Sipilä, yrittäjä Arto Pirttilahti, Juha Sipilä, Arto Pirttilahti, Pilvi Kärkelä, Pirkanmaan Keskustanaiset, Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja, Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelä, Jouni Ovaska,

"Tämä maa tarvitsee Keskustaa"

Lauantai 14.6.2014 - -Esko Erkkilä-

Otsikkolause sisältyi puheeseen, jonka Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä piti eilen Turussa alkaneen kolmipäiväisen Keskustan puoluekokouksen alkajaisiksi.

 

 

 

tku1

 

Sipilän avaussanojen jälkeen alkoivat suosionosoitukset, jotka Juha Sipilä joutui lopettamaan ja alkoi puheensa vaikka suosionosoitukset vain jatkuivat.

 

 

 

 

tku2

 

Puoluekokousyleisö keskeytti Sipilän puheen suosionosoituksilla kymmenkunta kertaa ja puheen jälkeen yleisö nousi seisaalleen ja taputti puheenjohtaja Sipilälle!

 

 

 

 

tku3

 

 

 

Puoluekokouspaikkanamme on Turun Messukeskus ja sen pääsisäänkäynnillä puoluekokousyleisöä tervehtivät mm. varapuheenjohtajaksi ehdolla olevan Anu Vehviläisen roll-up –mainokset!
 

 

**********

 

 

Kuljin puoluekokousyleisön joukossa ja etsin kamerani linssiin Keskustan kansanedustajia sekä muita keskeisiä keskustalaisia.

 

Tässä tuloksia:

 

 

 

 

tku4

 

Tapasin Anu Vehviläisen myös livenä ja toivottelin hänet huomenissa tervehtimään Keskustan pirkanmaalaisia puoluekokousedustajia – Anu lupasi tulla!

 

 

 

 

tku5

 

Juha Sipilä oli käytäväkeskusteluissa monien suosittu kuvauskohde ja keskustelukumppani.

 

 

 

 

tku6

 

Puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska Hämeenkyröstä liikuskeli hyväntuulisena porukan keskellä.

 

 

 

 

tku7

 

Paavo Väyrynen viihtyi koko avauspäivän kokouspaikalla ja usein hän oli tavattavissa ”kaksoisolentonsa” eli roll-upin vierellä! Pyysin Paavoa poseeraamaan ja hyvän kuvan sainkin.

 

 

 

 

tku8

 

Kansanedustaja Tuomo Puumala.

 

 

 tku9

Varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Annika Saarikko. Annikan tavaramerkkinä olevat liinat loppuivat alkuunsa, mutta Annika lupasi niitä tulevan lauantaiksi lisää. Odotan omaani!

 

 

tku10

 

 

Kansanedustajat Mikko Savola ja Elsi Katainen.

 

 

 

tku11

 

Totesin jälleen kerran Sirkka-Liisa Anttilalle, että hänen maa- ja metsätalousministeriaikana oli levollinen olo ruokaturvallisuuden osalta, sillä Sirkka-Liisa ministerinä ja Jaana Husu-Kallio Eviran pääjohtajana olivat luotettava työpari.

 

 

 

tku12

 

 
Kansanedustaja Aila Paloniemen kanssa keskustelimme molempia kiinnostavista asioista.
 

 

 

 

tku13

 

 
Kansanedustaja Antti Kaikkonen.

 

 

 

 

tku14

 

Ex-meppi Hannu Takkula ja puoluesihteerivaalissa mukana oleva Janne Seurujärvi ovat molemmat ”pohjoisen poikia”. Saa nähdä, että nouseeko Takkula varasijalta Brysselin koneeseen!

 

 

 

tku15

 

Jouni Ovaska ja varapuheenjohtajan paikkaa tavoitteleva Ann-Mari Kemell.

 

 

 

******************

 

Lainaan tämän juttuni lopuksi kaksi kohtaa Juha Sipilän puheesta:

 

 

”Nyt on taas mukava olla keskustalainen”

 

 

”Tätä maata on uudistettava rohkeasti ja pidettävä kaikki mukana”

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluekokous 2014, Juha Sipilä, Annika Saarikko, Aila Paloniemi, Anu Vehviläinen, Paavo Väyrynen, Jouni Ovaska, Ann-Mari Kemell, Antti Kaikkonen, Tuomo Puumala, Mikko Savola, Elsi Katainen, Sirkka-Liisa Anttila, Hannu Takkula, Janne Seurujärvi,

Tampereella se eilen taas nähtiin - Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä nauttii kansalaisten suurta arvostusta!

Sunnuntai 4.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ja Keskustan Pirkanmaan piiri järjestivät eilen Tampereen Tammelantorilla yleisötilaisuuden, jossa Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä esitti ajankohtaiskatsauksen Suomen poliittiseen tilanteeseen.

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana toimin tilaisuuden juontajana ja aloitimmekin tilaisuuden paikallisin voimin jo tuntia ennen Sipilän saapumista.

 

tammela1

 

 

”Pirkanmaan senaattori” eli kansanedustaja Mikko Alatalo teki hyvän pohjustuksen Juha Sipilän esiintymiselle, kun hän siteerasi niitä viime päivien tutkimuksia, joissa oli kartoitettu eri puolueiden näkemyksiä halutuimmasta yhteistyökumppanista.
 
Kaikkien puolueiden osalta halutuin yhteistyökumppani oli Keskusta!
 
Alatalo uskalsi aivan oikein todeta, että tuloksen merkittävin syy on se, että kaikki muut puolueet luottavat Juha Sipilään!

 

 

 

tammela2

 

 

Juha Sipilä käyskenteli yleisön joukossa – tässä hän kättelee Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelää ja vieressä tummissa laseissaan odottelee Keskustan tamperelaisvaltuutettu Timo Vuohensilta.

 

 

 

tammela3

 

Juha Sipilän käytöksestä näkee kokeneen yritysjohtajan asenne – kaikki lähipiirin henkilöt ovat avainasemassa yhteisön pärjäämisessä.

 

 

 

tammela4

 

Juha Sipilä osoitti Tammelantorin lyhyessäkin toritapahtumassa, että hän on tiimijohtaja, kun hän lähti haastattelemaan eurovaaliehdokas Jouni Ovaskaa.

Oiva osoitus Juha Sipilän johtamistaidoista!

 

 

 

tammela5

 

Päivän paras kuva-otokseni oli, kun sain samaan kuvaan Juha Sipilän kanssa kaksi vahvaa keskustalaista vaikuttajaa eli kansanedustaja Mikko Alatalon ja eurovaaliehdokas, Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja, Hämeenkyrön kunnanhallituksen puheenjohtajan Jouni Ovaskan!

 

 

 

tammela6

 

Toivottelen Juha Sipilän pian taas toistekin piipahtamaan Tampereella!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilä, Mikko Alatalo, Jouni Ovaska, Keskustan eurovaaliehdokkaat, Pilvi Kärkelä, Timo Vuohensilta,

Keskustan Vappu-tilaisuudessa Hämeenpuistossa Tampereella oli vahva usko parempaan tulevaisuuteen

Perjantai 2.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piirin työmarkkinatoimikunta järjesti eilen Tampereella Hämeenpuistossa ”Keskustahenkisen Vihreän Vapun”.

 

Sain osallistua tilaisuuteen ”kahta kättä heittäen”, mutta tilaisuuden juontaja Pilvi Kärkelä pyysi pariinkin kertaan minua tarttumaan juontomielessä mikrofoniin.

 

Kuulimme tilaisuudessa vahvaa asiaa ja asialle oli leimaa-antavaa, että se oli kaikista Suomen nykyongelmista huolimatta vahvasti tulevaisuuteen uskovaa.

 

Keskusta on vahvassa myötätuulessa ja kaikki uskovat, että nyt kolme vuotta kestänyt vaikea aika on seuraavien eduskuntavaalien jälkeen menneen talven lumia.

 

 

vappu1

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johtokunnan jäsen Johannes Jonov avasi Vapputilaisuuden ja toivotti Kirjastotalo Metson eteen saapuneen yleisön tervetulleeksi paikalle.
 
Tapaamme kutsua Johannesta ”sadan maratonin mieheksi”, sillä niin monta maratonia 86-vuotias Johannes on ehtinyt taittaa.

 

 

 

vappu2

 

 

Eurovaaliehdokas Jouni Ovaska toi tilaisuuteen tervehdyksen vaalikentiltä ja toivoi, että kansalaiset lähtisivät runsain joukoin vaaliuurnille europarlamenttivaaleissa.
 
Pidän Jounin siitä keskeisestä sanomasta, jossa hän muistuttaa, että ainoastaan taloudellisesti terve EU pystyy takaamaan kansalaisille hyvät elinolosuhteet.

 

 

 

vappu3

 

Tamperelainen Kalle Kiili on valittu Keskustan Pirkanmaan piirin erääksi kansanedustajaehdokkaaksi ensi vuonna järjestettävissä eduskuntavaaleissa.
 
Työnantajansa luottamushenkilönä Kalle edustaa keskustalaista ammattiyhdistyssiipeä ja sen myötä hänen sanoillaan on paljon painoarvoa.

 

 

 

vappu4

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo oli jälleen kerran paneutunut oikein kunnolla sanottavaansa ja sen vuoksi hänen viestiään olikin mukava kuunnella.
 
Toivon, että minulla on jonain päivänä mahdollisuus kertoa laajemmin ”Pirkanmaan senaattorin” sanomisista, mutta nyt otan esille sen, kun Alatalo muistutti Pirkanmaan olevan vahva metsä- ja turvemaakunta.
Maamme metsätuotteet ja turvevarannot merkitsevät, että Kataisen-Urpilaisen-Ville Niinistön hiilenmusta energiapolitiikka eivät ole tarpeellisia Suomessa ja eivät myöskään Pirkanmaalla!

 

 

vappu5

 

Keskustan Tampereen valtuustoryhmän jäsen Timo Vuohensilta painotti omassa puheenvuorossaan, että pienyritysten omistajat ja niiden työntekijät ovat kavereita keskenään.
 
Arvostan Vuohensillan mielipiteitä, sillä ne asettavat nykyisten Vapputilaisuuksien asiasisällön oikeisiin raameihin.

 

 

vappu6

 

Tartuin mikrofoniin ja haastoin Kalle Kiilin sekä Timo Vuohensillan depattiin työntekijän ja työnantajan näkemyksistä.
 
Ei varmaan ollut kenellekään yllätys, että pienyrittäjä Vuohensilta ja ammattiyhdistysaktiivi Kiili löysivät kaikista työelämän kysymyksiä heti yhteisen sävelen!

 

 

 

vappu7

 

Oli iloinen yllätys, että lihakarjatilan emäntä, luokanopettaja ja Keskustan eduskuntavaaliehdokas Minna Sarvijärvi Kurusta saapui paikalle ja kertoi mukavaan tyyliinsä seikoista, joita hän pitää tärkeinä.
 
Minna Sarvijärvi on Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtaja ja se tuo hänen sanomisilleen lisää painoarvoa.
 
Tulemme lähikuukausina kuulemaan Minna Sarvijärvestä enemmänkin!

 

 

vappu8

 

Tilaisuuden juontajana toiminut Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja ja Keskustan Pirkanmaan piirin eduskuntavaaliehdokas Pilvi Kärkelä pääsi viimeisenä esittämään ajatuksiaan paremman Suomen rakentamiseksi.
 
On mainio asia, että Pilvi Kärkelä lähti tavoittelemaan paikkaa Arkadianmäeltä, sillä yrittäjänä ja monipuolisen kokemuksen muutenkin omaavana hänellä on paljon annettavaa.

 

 

Keskustan Vapputilaisuudessa muistutettiin useamminkin kerran, että puheenjohtaja Juha Sipilä osallistuu Tampereen Tammelantorilla lauantaina toukokuun 3. päivänä järjestettävään kaikille avoimeen yleisötilaisuuteen.

 

Sipilä saapuu Tammelantorille klo 11.00, mutta aloitamme tilaisuuden jo tuntia aikaisemmin.

 

Olen ”otettu”, että Tammelantorin tilaisuuden käytännön järjestelyt ovat allekirjoittaneen vastuulla.

 

Tervetuloa Tammelantorille 3.5.2014 jo klo 10.00!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan piirin työmarkkinatoimikunta, Keskustan Pirkanmaan piiri, Johannes Jonov, Jouni Ovaska, Kalle Kiili, Mikko Alatalo, Timo Vuohensilta, Minna Sarvijärvi, Pilvi Kärkelä, Pirkanmaan Keskustanaiset, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,

Suomalaisia kiinnostaa, että millaisia kansalaisille myönteisiä päätöksiä hallitus on saanut aikaan!

Maanantai 31.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Sain viime lauantaina eli 29.3.2014 olla mukana kahdessa yleisötilaisuudessa, joissa kansalaiset saivat kysellä mm. sitä, että millaisia positiivisia päätöksiä nykyinen hallitus on saanut aikaan.

 

Tilaisuudet olivat Tammelantorilla Tampereella, jossa toimin yleisötilaisuuden juontajana sekä Pirkkalassa Suupantorilla, jossa olin mukana tavallisena kansalaisena.

 

Molemmissa tilaisuuksissa esiintyjinä olivat Keskustan kansanedustajat Mikko Alatalo sekä Arto Pirttilahti ja Keskustan eurovaaliehdokas Jouni Ovaska.

 

Oli suorastaan hupaisaa, että kummassakin yleisötilaisuudessa kansaa kiinnosti, että millaisia positiivisia päätöksiä Kataisen-Urpilaisen hallitus on saanut aikaiseksi.

 

 

paatokset1

 

 
Kansanedustaja Mikko Alatalo totesi, että on todella vaikeaa löytää positiivisia asioita, joista nykyinen hallitus olisi päättänyt.

 

Alatalo osasi kuitenkin kääntää kysymyksen siihen muotoon, että mitä ongelmallisia päätöksiä nykyinen hallitus ei ole tehnyt.

 

Keskeisimmät seikat, joihin Kataisen-Urpilaisen hallitus ei ole syyllistynyt on se, että se ei ole rohjennut nostaa ruuan ja eikä myöskään lääkkeiden arvonlisäveroa.

 

Tälle hallituksen ”päätökselle” Keskusta sekä suomalaiset osaavat antaa arvoa.

 

 

 

paatokset2

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahden mukaan positiivista hallituksen ”päätöksissä” on ollut se, että se ei uskaltanut laittaa metsille ja/tai maatalousmaalle kiinteistöveroa.

 

On selvää, että jos Kokoomuksen, SDP:n ja Vihreiden ”haukat” olisivat säätäneet metsämaalle kiinteistöveron, niin sen jälkeen suomalaisten jokamiehenoikeudet olisi ollut pakko laittaa uuteen tarkasteluun.

 

Kun Katainen, Urpilainen ja Niinistö eivät mielihaluistaan huolimatta uskaltaneet säätää metsämaille kiinteistöveroa, niin metsänomistajat eivät ala rakentamaan metsäautoteille puomeja – sienestäminen ja marjastaminen voivat siis jatkua nykyiseen tapaan!

Kansanedustaja Pirttilahti halusi nostaa erikseen esille työministeri Lauri Ihalaisen ja totesi, että Ihalainen on pystynyt kaikella kunnialla hoitamaan vaikean ministeripostinsa.

 

 

paatokset3

 

 

Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Jouni Ovaska otti esille hallituksen hyvistä päätöksistä sen, että Katainen myöntyi Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän esitykseen sote-solmun ratkaisemiseksi.

 

 

 

On selvää, että Kataisen päätös myöntyä Sipilän esitykseen oli hänen hallitustaipaleensa suurimpia saavutuksia, sillä sote-päätökseen taipuminen merkitsi samalla hallituksen luopumista onnettomasta kuntauudistushankkeestaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kataisen-Urpilaisen hallitus, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Jouni Ovaska, ruuan arvonlisävero, lääkkeiden arvonlisävero, metsämaan kiinteistövero, maatalousmaan kiinteistövero,

Keskustan eduskuntaryhmän jalkautuminen Tammelantorille onnistui yli odotusten!

Sunnuntai 30.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eduskuntaryhmä jatkaa vielä tänään sunnuntaina kolmipäiväistä jalkautumistaan maakuntiin – jalkautuminen alkoi perjantaina ja päättyy tällä kerralla tänään.

 

Sain eilen olla talkoolaisena ja tilaisuuden juontajana, kun Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajat Arto Pirttilahti ja Mikko Alatalo olivat yleisön tavattavissa Tammelantorilla Tampereella.

 

Yleisötilaisuus alkoi aurinkoisella Tammelantorilla klo 10.30, mutta koska yleisöä oli runsaslukuisasti paikalla jo heti kymmenen jälkeen, niin suoritin äänentoistolaitteiden kokeilun ja aloitusjuonnon ennen virallista alkamisaikaa.

 

Juontohommat merkitsivät, että valokuvasaaliini tilaisuudesta on kovin rajallinen, mutta jotain sentään ehdin valokuvata.

 

Totesin alkujuonnossani, että aurinkoisen sään lisäksi meillä keskustalaisilla on tänään aurinkoinen ilme, sillä Keskusta purjehtii vankassa myötätuulessa.

 

 

 

tammela1

 

 

Myös kansanedustaja Arto Pirttilahti oli varhain liikkeellä ja hän saikin ensimmäisen puheenvuoron tilaisuudessa.

 

Pirttilahti kertasi kuluneen eduskuntaviikon tapahtumia ja totesi, että Keskustan rooli eduskunnan työskentelyssä on kuluneen viikon aikana saanut vahvaa tunnustusta kaikilta tahoilta.

 

Arto Pirttilahti on eduskunnan talousvaliokunnan jäsen ja se merkitsee, että hänellä on paljon taustatietoa maamme talousnäkymistä.

 

Pirttilahti on energiapolitiikan asiantuntija ja hän puhuukin usein Vihreiden hiilenmustasta energiapolitiikasta – olen Pirttilahden kanssa samaa mieltä siitä tuhon tiestä, jota Vihreitten hiilenmusta energiapolitiikka merkitsisi.

 

 

tammela2

 

 

Kansanedustaja Pirttilahden ensimmäinen puheenvuoro oli yleisötilaisuuden lämmittelyä  ja sen vuoksi pyysinkin talousneuvos Pentti J. Ilmaria kertomaan näkemyksiään Tampereen luvalla sanoen kelvottomasta taloudenhoidosta.
 

Talousneuvos – joka omaa vankan taustan elinkeinoelämän palveluksessa – halusi katsoa eteenpäin ja latasi paineita vastavalitun Tampereen elinkeinojohtajan harteille.

 

Pentti J. Ilmari toivoi, että kaupunkiorganisaatio antaa nyt kaiken tukensa uudelle elinkeinojohtajalle, jotta Tampere pääsee siitä taloudellisesta suosta, jonne se on kelvottoman elinkeinopolitiikan vuoksi ajautunut.

 

Tampereen tontti- ja yrityspolitiikan saaminen uusille urille on edellytys, jotta Tampere pääsee jaloilleen, totesi kokenut talousneuvos.

 

 

tammela3

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo käsitteli asiantuntevassa puheenvuorossaan sitä Helsinki-keskeisyyttä, jota nykyhallitus on noudattanut toiminnassaan.

 

Alatalo siiteerasi pakinoitsija Matti Pitkoa, joka lauantain Aamulehdessä kutsui hallitusta ”kakarahallitukseksi”! Pitko totesi pakinassaan näin:

 

”Lapsilisien leikkaus on häpeä. Se on myös ihme, sillä leikkauksen tekee kakarahallitus.”

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo tunnetaan liikenneasioihin perehtyneenä kansanedustajana ja hän peräänkuuluttikin hallitukselta toimenpiteitä, joilla turvattaisiin kolmostien, ysitien, valtatie 12:n sekä Pirkanmaan alemman asteen teiden kunnossapito.

 

Myös minä tunnen huolta koko Pirkanmaan tieverkosta ja sen myötä koko maakunnan hyvinvoinnista. Kannatan kansanedustaja Alatalon linjauksia.

 

 

tammela4

 

 
Tammelantorilla järjestetyssä yleisötilaisuudessa oli mukana myös Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja, eurovaaliehdokas Jouni Ovaska, joka toi selkeästi esille sen, että EU puuttuu nykyisellään liian hanakasti kansalaisten arkea koskettaviin pikkuasioihin.

Ovaska peräänkuulutti Europarlamentilta ja komissiolta linjanvetoa suurista linjoista siten, että kansallisille linjauksille jäisi tarpeellinen tila soveltaa Brysselin linjaamia asioita.

 

 

tammela5

 

 

Kuulijoiden joukossa oli Super´n järjestöpäällikkö Raija Moilanen ja pyysin myös häntä kertomaan oman vastuualueensa ajankohtaisista kuulumisista.

 

Moilanen toimii Tampereella Vanhusneuvoston jäsenenä ja paikalla olleelle senioriväelle oli mieluisaa kuunnella Moilasen ajatuksia vaikkapa Vanhusneuvoston roolista kaupunkiympäristön kehittämisessä.

 

Kiitokset Raija Moilaselle ex-tempore –esityksestä!

 

 

 

tammela6

 

 

Sää Tammelantorilla oli aurinkoinen ja aurinkoinen oli myös Pirkanmaan keskustalaisten kansanedustajien ilme, kun he saivat kertoa Keskustan kuulumisia Eduskunnasta.

 

 

Tarjosimme Tammelantorille kokoontuneelle yleisölle Ilkka Luoman valmistamaa hernekeittoa. Luoman kenttäkeittiössä syntyy maittavaa hernekeittoa kertakeittämisellä 250 annosta ja varaamamme määrä oli juuri sopiva annos!

 

Oli mukava kuulla kehuja Keskustan tarjoamasta asiaohjelmasta sekä hernekeiton maittavuudesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan eduskuntaryhmän jalkautuminen, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, kakarahallitus, Pentti J. Ilmari, Jouni Ovaska, Keskustan eurovaaliehdokas Jouni Ovaska, Raija Moilanen, Superin järjestöpäällikkö Raija Moilanen, Tampereen Vanhusneuvosto,

Jouni Ovaska: Euroopan kunnossa oleva talous tuo rauhaa!

Perjantai 28.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Lupasin eilen, että kerron tänään Keskustan eurovaaliehdokkaan Jouni Ovaskan Tampereella Café Siilinkarilla maaliskuun 24. päivänä esittämistä ajatuksista.

 

Arvostan Ovaskan ajatuksia, sillä ne sisältävät vahvan viestin kunnossa olevien talousasioiden puolesta.

 

 

ovaska1

 

 

Jutun otsikossa esitetty ajatus oli Ovaskan esityksen kantava voima tilaisuudessa, jossa otin hänestä tämän kuvan.
 

 

Hämeenkyröläisen Ovaskan merkittävin luottamustoimi tällä hetkellä on Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajuus eli hän johtaa Keskustan luottamushenkilöelintä, jolla on korkein päätäntävalta puoluekokousten välillä!

 

 

 

ovaska2

 

 

Talousasioiden esilläolon lisäksi tunsin suurta myötätuntoa Jouni Ovaskan mielipiteille, kun hän Café Siilinkarin yleisötilaisuudessa otti esille ruokaturvaan liittyvät näkökohdat.

 

Ovaska painotti elintarvike- ja ruokaturvakysymyksessä kuluttajanäkökulmaa.

 

Ruuan alkuperämerkinnät olivat asia, jota hän aivan oikein painotti.

 

 

***********

 

 

Ruuan alkuperämerkinnät ovat suomalaisten mielestä tärkeitä ja sen vuoksi tuntuukin pahalta, kun kokoomuslainen ministeri Alexander Stubb on väheksynyt niiden merkitystä.

 

Onneksi Stubb ei ole ruuan alkuperämerkintöjä sentään kommentoinut samalla tavalla kuin hän taannoin kommentoi pohjoismaista yhteistyötä:

 

”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa”.

 

 

**********

 

 

Totean vielä mielihyvällä sen, kun Ovaska totesi Siilinkarin yleisötilaisuudessa, että EU sotkeutuu arkeen aivan liikaa!

 

 

Keskustan eurovaaliehdokas Jouni Ovaska omaa terveet mielipiteet niistä asioista, jotka koskettavat meidän jokaisen arkipäivää – tämä ansaitsee huomion, kun äänestyskopin hiljaisuudessa teemme päätöksen, että kenet olemme valmiit lähettämään Brysseliin puolustamaan suomalaisten hyvinvointia!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jouni Ovaska, Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska, Hämeenkyrön kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska, eurovaaliehdokas Jouni Ovaska, Jouni Ovaska Hämeenkyrö, Vittu mitä paskaa - ei voisi vähemmän kiinnostaa, Alexsander Stubb,

Selkeäsanainen linjaaja: Mikael Pentikäinen

Torstai 27.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eurovaaliehdokkaat Mikael Pentikäinen ja Jouni Ovaska vetivät maanantaina maaliskuun 24. päivänä useamman tilaisuuden sarjan Pirkanmaalla.

 

Pääsin kuuntelemaan ja haastattelemaan Pentikäistä ja Ovaskaa heidän Tampereella Café Siilinkarilla järjestämässään yleisötilaisuudessa.

 

On selvää, että edellispäivänä tapahtunut ”sote-solmun” avaaminen hallitsi keskustelujamme.

 

Oli mukava kuulla mielenkiintoista taustatietoa siitä, että miten hallitusta autettiin vaikean kysymyksen ratkaisemisessa.

 

 

pentikainen1

 

 

Mikael Pentikäinen – jonka isä Juha Pentikäinen toimi Keskustan varapuheenjohtajana 1986 – 1988 – totesi, että ”sote-kysymys piti saada pois pöydältä” ja sen vuoksi sen ratkaiseminen parlamentaarisesti oli oikea ratkaisu.

 

Pentikäinen osaa pelkistää asiat ja hän totesikin, että nyt on ratkaistavana vielä kaksi isoa asiaa ja ne ovat;

 

  • eläkeiän nostaminen
  • talouden kasvupaketin aikaansaaminen

 

Ei voi olla oikein, että Suomen velkataakka lisääntyy nyt 10 miljardin euron vuosivauhdilla, totesi Pentikäinen.

 

”Emme voi toimia niin, että tuhoamme luonnon ja ajamme itsemme pysyvästi heikkkoon kilpailukykyyn” – tässä eräs Pentikäisen linjaus, johon on helppo yhtyä.

 

 

 

pentikainen2

 

 

Mikael Pentikäinen totesi, että Ukrainan kriisi on vakavoittanut poliittiset toimijat, sillä kyseessä on kylmän sodan jälkeen vaikein kriisitilanne.

 

 

Esityksensä lopuksi Pentikäinen teki hyvän yhteenvedon niistä toimenpiteistä, jotka Euroopassa nyt pitäisi toteuttaa:

 

  • Euroopan talouteen on saatava vauhtia
  • Euroopan pitää keskittyä oleelliseen
  • Eurooppaan on palautettava rehellisyys

 

 

***********

 

Huomasin yleisötilaisuuden keskusteluosuudessa, että kokeneena toimittajana Mikael Pentikäisellä on laajat tiedot maamme talouselämästä.

 

Keskustelimme Uudessakaupungissa aloittaneesta soijatehtaasta ja Pentikäisellä oli sen nykyisestä omistuspohjasta sekä raaka-aineen tuontisatamasta paremmat tiedot kuin minulla.

 

Uskallan Uudenkaupungin soijatehtaan kohdalla verrata Pentikäisen tietomäärää omaani, sillä sain työelämässä seurata suorastaan sisäpiirissä niitä vaiheita, jotka edelsivät tehtaan päätymistä Uuteenkaupunkiin.

 

Totesimme yhdessä, että aloittelevan soijatehtaan vakavat työtaistelutoimenpiteet eivät ole markkinoita etsivälle yritykselle hyvää meriittiä.

 

 

************

 

 

Mikael Pentikäinen antoi itsestään monipuolisen ja asioihin paneutuneen kuvan, joten on helppo toivotella hänelle parlamenttipaikkaan päätyvää eurovaalimenestystä!

 

 

Palaan Jouni Ovaskaa koskevaan pohdiskeluun ehkä jo huomenissa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikael Pentikäinen, Jouni Ovaska, eurovaaliehdokas Mikael Pentikäinen, eurovaaliehdokas Jouni Ovaska, Keskustan eurovaaliehdokkaat, sote-sopimus, Juha Pentikäinen, Uudenkaupungin soijatehdas, Finnpretein Oy, Uudenkaupungin soijajalostamon työselkkaukset,

Arto Pirttilahti: "Jokaisessa suomalaisessa asuu pieni kepulainen, mutta vasta joka neljäs sen tunnustaa!"

Lauantai 14.12.2013

Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti Itsenäisyyspäiväjuhlat ravintola Laternassa Tampereella 7.12.2013.

 

Toimin Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana sekä Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnantarkastajana myös ensi vuonna ja oli luonnollista, että osallistuin omalla kustannuksellani juhliin.

 

 

late1

 

 

Piirin puheenjohtaja Pertti Hakanen palautti avaus- ja tervetulosanoissaan juhlayleisön mieliin itsenäisyytemme alkuvaiheet.
 
Puheenjohtaja Hakanen toimi myös Itsenäisyyspäiväjuhlan juontajana.

 

 

late2

 

 

Keskustan virallisen tervehdyksen juhlaa toi Keskustanaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Elsi Katainen.
 
Olen referoinut Elsi Kataisen puhetta näillä palstoilla 9.12.2013 – kannattaa sieltä katsoa, että mitä asioita Keskustan eurovaaliehdokkaaksi valittu kansanedustaja Elsi Katainen puheessaan käsitteli.

 

 

late3

 

 

Itsenäispäiväjuhlan juhlapuheen piti Puolustusvoimien Länsi-Suomen Sotilasläänin Pirkanmaan aluetoimiston päällikkö, komentaja Matti Eskola.
 
Komentaja Eskola muistutti, että Tampereen varuskunta on lähes 1.300 työntekijällään maamme toiseksi suurin varuskunta.

 

Tampereen varuskuntaan kuuluvat;

 

  • Ilmavoimien Materiaalilaitoksen Tampereen toimipiste
  • Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta
  • Pirkanmaan aluetoimisto
  • Puolustusvoimien Teknillinen Tutkimuslaitos
  • Satakunnan Lennosto
  • Tampereen Johtamisjärjestelmäyksikkö ja Tietopalvelukeskus

 

 

Komentaja Matti Eskola oli teemoittanut juhlapuheensa viidellä eri teemalla;

 

  • Puolustusvoimien sisäinen uskottavuus
  • Reserviläiset ja varusmiehet
  • Kansallinen uskottavuus
  • Luotetaanko ulkomailla puolustuskykyymme?
  • Onko pelotteemme riittävä?

 

Useita kertausharjoituksia käyneenä oli ilo kuunnella sotilaallisella täsmällisyydellä pidettyä juhlapuhetta ja on helppo yhtyä puheenjohtaja Pertti Hakasen sanoihin, kun hän kiitti komentaja Eskolaa ”läpileikkaavista sanoista”.

 

 

************

 

late4

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin Itsenäisyyspäivä juhla sai vieraakseen myös europarlamentaarikko Hannu Takkulan.

 

Europarlamentaarikko Takkula on taitava sanankäyttäjä ja hänen tosikertomuksensa pienestä pojasta, joka odotti isäänsä lomalle sodasta, mutta ”tulikin käymään mies mustissa” sai melkein kyyneleet silmiin.

 

Takkula painotti, että Itsenäinen Suomi on Vapaa Suomi ja hän peräänkuulutti politiikkojen vastuuta, kun totesi: ”Nyt poliitikot pyrkivät vain tanssimaan tähtien kanssa”!

 

 

late5

 

 

Keskustan Pirkanmaan piiri ehdotti eurovaaliehdokkaaksi hämeenkyröläistä Jouni Ovaskaa ja puoluevaltuusto valitsikin hänet Keskustan eurovaaliehdokkaaksi 25.5.2014 järjestettävissä Eurovaaleissa.

 

Ovaska kertoi kirvulaisista juuristaan ja toi esille sen yksituumaisuuden, jolla kodeistaan häädetyt karjalaiset asutettiin itsenäiseksi jääneeseen Suomeen.

 

Eurovaaliehdokas Jouni Ovaska piti karjalaisten asuttamista ”keskustalaisena tekona”.

 

 

 

late6

 

 

Keskustan eurovaaliehdokkaat Hannu Takkula ja Jouni Ovaska olivat hyvillä mielin Keskustan Pirkanmaan piirin Itsenäisyyspäiväjuhlassa.

 

 

 

late7

 

 

”Arvovieraskimaramme” päätteeksi kansanedustaja Arto Pirttilahti toi juhlaväelle terveiset eduskuntatyön arjesta.

 

Pirttilahti totesi, että hallitus natisee liitoksistaan, sillä kukin hallituspuolue vetää omaan suuntaansa.

 

Hallitus ei kunnioita lainkaan parlamentaarista valmistelua, totesi Pirttilahti.

 

Keskustan 25 %:n gallupkannatuksesta Pirttilahti totesi letkeään tyyliinsä näin:

 

”Jokaisessa suomalaisessa asuu pieni kepulainen, mutta vasta joka neljäs sen tunnustaa!”

 

 

***********

 

Itsenäisyysjuhlassa jaettiin huomattava määrä tunnustuksia Keskusta-aatteen hyväksi toimineille järjestö- ja talkooväelle.

 

 

late8

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin talousneuvos Tauno Mäkelä Vilppulasta.

 

Mäkelä on puoluetyön lisäksi tehnyt mittavan työsaran suomalaisen kanatalouden kehittämisessä, sillä Mä-hybridit ovat syntyneet Mäkelän Jalostuskanalan työn tuloksena.

 

Olen oppinut tuntemaan ja arvostamaan talousneuvos Mäkelän työtä suomalaisen elintarvikeketjun kehittäjänä jo vuosikymmenet.

 

 

late9

 

 

Keskustan kultainen ansiomerkki luovutettiin Urho Kittilälle Pälkäneeltä…

 

 

 

late10

 

…sekä Ari Lamminmäelle Parkanosta.

 

 

Myös Pauli Pietilälle Sastamalasta oli myönnetty Keskustan kultainen ansiomerkki, mutta hän ei ollut paikalla Itsenäisyyspäiväjuhlassa.

 

 

late11

 

 

Erityisen iloinen olen, että ”arjen ahertaja” Sinikka Nousiaiselle annettiin kunniamaininta arvokkaasta vuosikymmenet kestäneestä talkootyöstä ”turuilla ja toreilla”!

 

 

 

late12

 

 

Kunnallisneuvos Pirkko Vuolle Viljakkalasta (vasemmalla) sekä kaupunginvaltuutettu Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen Tampereelta saivat myös olla huomionosoitusten kohteena.

 

 

 

late13

 

 

Paikalla olleet tunnustuksen saaneet yhteiskuvassa.

 

 

 

************

 

 

late14

 

 

Jossain välissä sain kamerani linssin eteen kansanedustaja Elsi Kataisen sekä kunnallisneuvos Pirkko Vuolteen!

Molemmat ovat tehneert paljon Keskustanaisten riveissä ja molempien työ jatkuu!

 

 

************

 

 

Muutamia kuvia juhlayleisöstä:

 

 

 

late15

 

 

late16

 

 

late17

 

 

late18

 

 

late19

 

 

late20

 

 

late21

 

 

*************

 

 

late22

 

Onnistuneen Itsenäisyyspäiväjuhlan musiikista vastasi ”Essi Leppäkoski Duo”.

 

  

Kiitokset järjestäjille hienosta juhlasta – toivottavasti tästä muodostuu perinne!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Pirkanmaan piiri, Pertti Hakanen, Elsi Katainen, Hannu Takkula, Jouni Ovaska, Arto Pirttilahti, Matti Eskola, komentaja Matti Eskola, Tauno Mäkelä, talousneuvos Tauno Mäkelä, Mä-hybridit, Urho Kittilä, Ari Lamminmäki, Pirkko Vuolle,

Hämeenkyröläistä Jouni Ovaskaa ehdotetaan Keskustan eurovaaliehdokkaaksi ja kansanedustaja Arto Pirttilahti on valmis jatkamaan kansanedustajana myös vuoden 2015 eduskuntavaaleissa

Sunnuntai 17.11.2013 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piirin eilen Nokialla järjestetty piirikokous oli hieno ja tulevaisuuteen uskova tilaisuus.

 

Olen Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja myös ensi vuonna. Sen lisäksi olen toiminut jo kahtena vuonna Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnantarkastajana ja kun lisäksi olen Keskustan Koivistonkylän-Nekalan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja, olin virallisena kokousedustajana paikalla.

 

 

sarkola1

 

 

Tässä kansanedustaja Arto Pirttilahden ottama kuva vakuudeksi siitä, että olin paikalla.

 

sarkola2

 

 

Teimme yksimielisen päätöksen, että Keskustan Pirkanmaan piiri ehdottaa puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaskaa ehdolle Keskustan eurovaaliehdokkaaksi – vaalit järjestetään 25.5.2014.

 

 

 

sarkola3

 

 

Kokouksemme toinen iso ja miellyttävä uutinen oli se, kun kansanedustaja Arto Pirttilahti Mänttä-Vilppulasta ilmoitti olevansa käytettävissä ehdokkaana vuonna 2015 järjestettävissä eduskuntavaaleissa!

On luonnollista, että jos Kataisen-Urpilaisen hallitus joutuu sellaisiin vaikeuksiin, että ennenaikaiset eduskuntavaalit tulevat ajankohtaisiksi, niin Pirttilahti on valmis ehdokkaaksi myös jo silloin.

On hyvä, että suurta luottamusta nauttiva istuva kansanedustaja jo tässä vaiheessa ilmoitti olevansa valmis siihen suureen savottaan, joka viimeistään vuonna 2015 käynnistyy Kataisen-Urpilaisen hallituksen aiheuttaman suuren hämmingin korjaamiseksi.

 

 

************

 

Sain kokouksessa yksimielisen tuen Keskustan Tampereen paikallisyhdistyksen varapuheenjohtaja Toivo Auran ehdotukselle, jossa minua ehdotettiin jatkamaan piirin toiminnantarkastajana myös vuonna 2014.

 

Luottamustehtävä on mielenkiintoinen, sillä piirimme puheenjohtaja Pertti Hakanen ja piirihallitus ovat kutsuneet toiminnantarkastajan mukaan piirihallituksen kokouksiin.

 

 

********

 

Piirikokous valitsi keskuudestaan viisi-jäsenisen kannanottovaliokunnan ja tulin valituksi sen jäseneksi.

 

Laadimme luonnoksen piirikokouksen kannanotoksi ja piirikokous hyväksyi luonnoksemme ilman muutoksia:

 

Piirikokouksen kannanotto kuuluu näin:

 

 

********

Pirkanmaan Keskusta ei hyväksy pakkoliitoksia

Valtion tulee kunnioittaa kuntien oikeutta rakentaa kuntarajat ylittävää alueellisista yhteistyötä kuntien omista lähtökohdista.

Mahdollisten muutosten Pirkanmaan kuntajaossa pitää perustua aitoihin toiminnallisiin hyötyihin ja kansanvaltaiseen päätöksentekoon jokaisessa kunnassa.

Kaikissa kuntarakenteen muutoksissa tulee turvata todellisen kuntaidentiteetin säilyminen sekä varmistaa oikeus paikalliseen päätöksentekoon palvelutuotannossa ja maankäytössä.

Ihmisillä on säilytettävä vaikutusvalta asuinympäristönsä kehittämiseen ja vapaa oikeus valita elämäntapaansa sopiva asuinpaikka.

Pirkanmaan vetovoimaisuuden ja työllisyyden vahvistamiseen löytyy leveimmät hartiat mahdollistamalla kaikkien alueiden kehittäminen.

Tuloksia saadaan yhdistämällä joustava paikallinen hallinto kasvuhaluisten yrittäjien osaamiseen ja voimavaroihin. 

 

**********


Olen vakuuttunut, että piirikokousosanottajat olivat tyytyväisiä päivän antiin – tästä on hyvä lähteä toimimaan niin, että nykymenoon saadaan Tampereen seutukunnalla, Pirkanmaalla ja myös koko Suomessa muutos!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jouni Ovaska, Arto Pirttilahti, EU-vaalit, Keskustan Pirkanmaan piiri, Pertti Hakanen, Pirkanmaan Keskusta ei hyväksy pakkoliitoksia, Pirkanmaan Keskusta ei hyväksy kuntien pakkoliitoksia, kuntien pakkoliitokset, pakkoliitokset, Pirkanmaa,

Pieni kuvakertomus Keskustan Pirkanmaan piirin vuosikokouksesta 2013

Tiistai 23.4.2013 - -Esko Erkkilä-

Kerroin Keskustan Pirkanmaan piirin vuosikokouksesta jo toissapäivänä, mutta tilaisuus oli niin antoisa, että on vielä kerran paikallaan palata kokousantiin ja nyt pienoisen kuvakimaran merkeissä!

 

 

val1

 

Koulutuskeskus Valo on aiheellisesti Ylöjärven eräs ylpeydenaihe.

 

 

val2

 

Koulutuskeskuksen seinässä oleva logo on aistikkaasti suunniteltu ja toteutettu.

 

 

val3

 

 

Ylöjärven kaupunginvaltuuston III varapuheenjohtaja Tapani Tienari toivotti puheenjohtaja Juha Sipilän tervetulleeksi Ylöjärvelle.

 

 

val4

 

 

Tamperelaiset Kaarina Peltomäki (vasemmalta), Tarmo Aaltonen ja Anitta Aaltonen tutkailemassa, että millaisia arvontapalkintoja he voittivat.

 

 

val5

 

Tampereen jämerät talousmiehet Pentti J. Ilmari (vasemmalla) ja Toivo Aura valmiina tekemään kauaskantoisia päätöksiä.

 

 

val6

 

Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Ritva Männistö ja Tuukka Liuha Lempäälästä ovat kymmenen minuuttia vaille valmiit siirtymään päätöksiä tekemään.

 

 

val7

 

Viljakkalasta paikalle olivat tulleet mm. Arja Mattila ja Markku Ylijoki (vasemmalla) sekä Arvo Uusitalo.  Takana on hämeenkyröläinen Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska syventyneenä keskusteluun.

 

 

val8

 

Ylöjärven Riitta Koskisella ja Esko Arolalla riitti pohdittavaa vielä kokouksen alkuhetkilläkin.

 

val9

 

Puheenjohtaja Juha Sipilä ja Pirkkalan Raili Naskali keskustelivat, että milloin Sipilä saapuu Pirkkalaan!

 

 

val10

 

Kansanedustaja Mikko Alatalolla oli kieli keskellä suuta, kun hän keskusteli piirin puheenjohtaja Pertti Hakasen kanssa.

 

 

val11

 

Puheenjohtaja Sipilä hauskuutti yleisöä, kun hän esitteli kakkaraa, joka indikoi Keskustan ja SDP:n kannatuksen kehittymistä.

 

 

val12

 

Jos kakkaran vipuja käänsi myötäpäivään, niin Keskustan suosio kasvoi!

 

 

val13

 

Jos kakkaran vipuja käänsi puolestaan vastapäivään, niin Keskustan kannatus kasvoi taas!

 

 

Kokousyleisö totesi, että tämä kakkarahan se vasta hyvä on!

 

 

val14

 

 

Liitän tähän lopuksi kai jo kolmannen kerran kuvan, jossa kansanedustajat Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti ja puheenjohtaja Juha Sipilä ovat iloisia Keskustan joka päivä kohoavasta suosiosta!


**************


On todettava, että Alatalon, Pirttilahden ja Sipilän yhteiskuva on kenties paras ottamistani kuvista kautta aikojen.


Kuvaa saa jakaa vapaasti ja kuvaajan nimeäkään ei tarvitse mainita!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilä, Tapani Tienari, Pentti J. Ilmari, Toivo Aura, Ritva Männistö, Tuukka Liuha, Arja mattila, Markku Ylijoki, Arvo Uusitalo, Jouni Ovaska, Esko Arola, Riitta Koskinen, kakkara, Raili Naskali, Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Arto Pirttilahti,

Keskustan Pirkanmaan piirin vuosikokouksessa Ylöjärvellä oli hieno tunnelma!

Sunnuntai 21.4.2013 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piirin vuosikokous järjestettiin Koulutuskeskus Valossa Ylöjärvellä 19.4.2013.

 

Koulutuskeskuksen 200 hengen auditorio oli viimeistä paikkaa myöten lähes täynnä, joten kokous kiinnosti pirkanmaalaista keskustaväkeä.

 

valo1

 

Kokousedustajien ilmoittautumisia ottivat vastaan Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelä (vasemmalla) ja Elina Sieppi yhdessä Eliisa-tyttärensä kanssa.

 

 

valo2

 

Puheenjohtaja Juha Sipilä saapui kokouspaikalle jo varhain ja pääsi kättelemään Pirkanmaan keskustalaisia ”yhtenään”. Tässä on kättelyvuorossa Reijo Hoppula Luopioisista.

 

 

valo3

 

Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajat Mikko Alatalo ja Arto Pirttilahti virittivät puheenjohtaja Juha Sipilän kanssa piirikokousyleisön hienoon tunnelmaan!

 

 

valo4

 

Myös hämeenkyröläinen Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska ja Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Ritva Männistö olivat melkein juhlatuulella ennen kokouksen alkamista.

 

 

valo5

 

Koulutuskeskus Valon auditorio täyttyi lähes viimeistä paikkaa myöten piirikokouksen osanottajista.

 

 

valo6

 

Keskustan Ylöjärven kunnallisjärjestön puheenjohtaja Riitta Koskinen toivotti salintäyteisen yleisön tervetulleeksi kokoukseen.

 


valo7

 

Koulutuskeskus Valo on Ylöjärven eräs ylpeydenaihe ja ihan syystä. Valon koulutuspäällikkö Satu Kaakkomäki suoritti koulutuskeskuksen esittelyn kokousväelle.

 

 

valo8

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Pertti Hakanen heitti avaussanoissaan lisää löylyä kokouksen positiiviseen tunnelmaan.

 

 

valo9

 

Piirikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Pekka Hietaniemi Viljakkalasta ja toiminnanjohtaja Ritva Männistö kirjasi kokouksen sihteerinä kokouksen tekemät päätökset.

 

 

valo10

  

Piirin puheenjohtaja Pertti Hakanen selvitteli kevättalven aikana yhdessä toiminnanjohtajan kanssa tekemänsä kuntakierroksen tunnelmia.

Kokousten kritiikki oli ajettu hienolla tietokoneohjelmalla kysymyskohtaisesti ”pilviksi” ja Keskustan tehtävä oli kiteytynyt kuntakierroksilta saadun palautteen mukaan näin:

 

”Koko Suomen puolue”!

 

Taidatkos sen paremmin sanoa ja tiivistää!

 

 

valo11

 

Kokouksen odotetuimman puheenvuoron käytti Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

 

 

valo12

 

On selvää, että puheenjohtaja Sipilä havainnollisti sanomaansa ja Keskustan viestiä kakkaralla!

 

Kakkarassa on kuvattuna yhteiskunnalle ja ihmiselolle tärkeitä aihealueita:

 

  • Julkinen talous
  • Vastuunotto
  • Talouskasvu
  • Huolenpito

 

Sipilä havainnollisti kakkaran avulla, että miten eri osa-alueet muuttuvat, kun jotain näistä muutetaan tai ne muuttuvat.

 

 

valo13

 

Ylöjärven keskustalaiset ”tahtonaiset” Riitta Koskinen ja Minna Sarvijärvi luovuttivat puheenjohtaja Juha Sipilälle kunnon muistot ja maistiaiset Ylöjärveltä.

Riitta Koskinen on juuri luovuttanut Sipilälle Ylöjärvestä kertovan kirjan ja Minna Sarvijärvi puolestaan lausuu saatesanoja eväspussille, joka sisälsi mm. ylöjärviläisiä nisujauhoja!

 

 

valo14

 

 

Pirkanmaan omat kansaedustajat eli Mikko Alatalo

 

 

 

valo15

 

…ja Arto Pirttilahti kertoivat kokousyleisölle ajankohtaisia kuulumisia parlamentista.

 

 

 

Olen saanut osallistua muutamaan Keskustan Pirkanmaan piirin syys- ja vuosikokoukseen, mutta tunnelmaltaan ja tulevaisuuden uskoltaan paras oli toissapäivänä Ylöjärvellä Koulutuskeskus Valossa järjestetty kokous.

 

Tästä on keskustaväen luottavainen tunnelma jatkaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan Pirkanmaan piiri, Koulutuskeskus Valo, Ylöjärvi, Juha Sipilä, kakkara, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Pilvi Kärkelä, Ritva Männistö, Riitta Koskinen, Minna Sarvijärvi, Elina Sieppi, Pertti Hakanen, Jouni Ovaska, Pekka Hietaniemi,

Keskustan Jouni Ovaska pakotti kokoomusministerin salailuarmeijan perääntymään!

Keskiviikko 14.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Kokoomuslainen hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen koki kirvelevän tappion, kun hänen salailuarmeijansa joutui perääntymään Keskustan hämeenkyröläisen Jouni Ovaskan esittämien tosiasioiden edessä.

 

Kokoomuksen ja Virkkusen kokema tyrmäystappio koskee valtiovarainministeriön toimia ns. kuntauudistuksessa.

 

Valtiovarainministeriön tavoitteena oli salata kunnilta niitä koskevia taloudellisia tietoja ja ennusteita. Virkkusen salailuyritys oli hämmentävä, sillä pimitettäväksi aiottujen tietojen perusteella koko kuntauudistusraportti on valmisteltu.

 

Keskustanuorten varapuheenjohtaja ja hämeenkyröläinen kunnanvaltuutettu Jouni Ovaska oli itse kysynyt Tampereen Rosendahl´ssa 7.3.2012 Pirkanmaan alueen kuntakuulemisessa, miksi kunnille ei anneta niitä koskevia tietoja.

 

Kokoomusministeri Virkkusen salailuarmeija oli todennut, että julkisuuslain nojalla aineisto on sisäistä valmistelumateriaalia ja sitä ei edes pyydettäessä luovuteta kunnille!

 

Ovaska ehti julkisuudessa ihmettelemään, että miten aineisto, jonka pohjalta Suomen kuntakartta pannaan uusiksi, voi olla salaista.

 

Keskustalaisen Ovaskan terävän toiminnan ansiosta valtiovarainministeriö kertoikin jo 11.3.2012, että kunnat saavat Ovaskan peräämät laskelmat ja ennusteet pyytämällä.

 

Ajan riento on kuitenkin nopeaa ja jo tiistaina 13.3.2012 valtiovarainministeriön alun perin salaisiksi luokittelemat tiedot olivat kenen tahansa saatavissa netistä. Tarkastelin niitä itsekin eilen eli tiistaina.

 

Kokoomusministerin salailuarmeija sai siis oikein olan takaa köniinsä Jouni Ovaskalta!

 

Virkkusen salailuarmeijan käyttäytyminen on täsmälleen samanlaista, kuin on ollut valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (SDP) ja pääministeri Jyrki Kataisen (kok) käyttäytyminen Kreikka-sopimusten kanssa.

 

Sopimuksia ei julkisteta ja jos niitä kansanedustajat saavat vilkaista, se tapahtuu valvotuissa olosuhteissa ja kaiken huipuksi asiakirjoja ei ole käännetty Suomen virallisille kielille eli niitä ei ole edes kansanedustajien saatavissa suomeksi eikä ruotsiksi!

 

Toivon, että Keskustanuorten varapuheenjohtaja Jouni Ovaska jyrähtää myös Kreikka-salailussa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jouni Ovaska, Keskustanuoret, Keskustanuorten varapuheenjohtaja Jouni Ovaska, Henna Virkkunen, Virkkusen salailuarmeija, Jutta Urpilainen, Jyrki Katainen, Kreikka-sopimus,

Hieno ja luottavainen tunnelma Paavo Väyrysen Pirkanmaan maakunnallisen vaalijuhlan kahvitilaisuudessa

Tiistai 17.1.2012 - -Esko Erkkilä-

Kerroin eilen Keskustan presidenttiehdokkaan Paavo Väyrysen kunniaksi järjestetyn Pirkanmaan maakunnallisen vaalijuhlan ohjelma-annista.


Vaalijuhlahan järjestettiin Tampereen Yliopiston juhlasalissa sunnuntaina tammikuun 15. päivä ja tilaisuuteen osallistui lähes 650 kuulijaa.


Maakunnallisen vaalijuhlan alkamisaika oli klo 15.00, mutta tilaisuutta edeltänyt kahvitarjoilu aloitettiin jo tuntia aikaisemmin.


Kiersin kamerani kanssa juhlavieraiden joukossa kahvitilaisuuden aikana ja tässä muutama otos kamerakierrokseltani:



img_0754.jpg

Mikko Kärki Lempäälästä (vasemmalla) ja Markku Ylijoki Viljakkalasta ovat kokeneita kunnallisvaikuttajia ja heillä oli keskenään paljon mielenkiintoisia asioita käsiteltävänään.

Kärki on kunnanvaltuutettu Lempäälässä ja Ylijoki kaupunginvaltuutettuna Ylöjärvellä.



img_0756.jpg


Tamperelaiset Sylvia Remes (vasemmalla), Tuula Minkkinen ja Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen nauttivat kahvia ja voipullaa hyvillä mielin sekä odottivat juhlatilaisuuden alkamista.



img_0759.jpg


Hämeenkyrön kunnanvaltuutettu Jouni Ovaska ja SuPerin tamperelainen järjestöpäällikkö Raija Moilanen.



img_0764.jpg


Lisää hämeenkyröläisiä – Jorma Rajakoski ja Pasi Alakomi. Pasi on tehnyt hyvän kaupan, sillä Väyryset-muki näyttää olevan kotiinviemisenä!

Pitää tässäkin kiittää Pasia, sillä ajoin autoni joulukuussa mökillä jäiselle sekä liukkaalle nurmikolle ja jouduin soittamaan Pasin vetämään Focukseni traktorilla takaisin "ihmisten ilmoille"!



img_0766.jpg


Etelärinteen tilan emäntä Raili Naskali Pirkkalasta yhdessä miehensä Pekka Naskalin kanssa.

Naskali Ky:n nahka-alan yritys on kaikille tuttu Kuninkaankatu 31:ssä Tampereella!




img_0765.jpg


Tapio Vaali, Pirjo Männistö ja Anne Kotti saivat koko juhlan ajan kääriä paketteihin Väyryset-mukia, Paavo Väyrysen kirjaa, hopealohta ja nalle-karhuja.



img_0768.jpg


Seija Alatalo ja Tampereen apulaispormestari Timo Hanhilahti olivat hyvällä tuulella kuten aina.

Seija on helmikuun aikana nousemassa Tampereen kaupunginvaltuustoon Keskusta-ryhmän varaedustajaksi, sillä Muusa Kostilainen on muuttanut Helsinkiin.

Onnea Seijalle uuden luottamushenkilöaseman saavuttamisesta!


img_0769.jpg


Kansanedustaja Arto Pirttilahden eduskunta-avustaja Elina Sieppi Ylöjärveltä ja Jorma Kallio Vesilahdelta keskustelivat aivan varmasti Kokoomuksen suunnittelemasta kuntateurastushankkeesta!



img_0771.jpg


Viime eduskuntavaaleissa eduskunnasta vapaaehtoisesti luopunut hämeenkyröläinen maanviljelysneuvos Klaus Pentti on sitten viime näkemän kasvattanut tyylikkäät viikset.

Tässä maanviljelysneuvos on yhdessä vaimonsa Ullan kanssa.


img_0774.jpg

Ikaalisten vahvat Keskusta-vaikuttajat Matti Äijö (vasemmalla) ja Pauli Haapaniemi keskustelivat varmaan Ikaalisten asioista Paavo Väyrysen vaalijuhlan kahvitilaisuudessakin.



img_0819.jpg


Tämän jutun lopuksi vielä yksi kuva vaalijuhlan eturiviltä.

Kansanedustaja Arto Pirttilahti on saanut paikan Vuokko Väyrysen rinnalta.




Tässä siis muutamia otoksia Paavo Väyrysen maakunnallisen vaalijuhlan kahvitilaisuudesta.

Väkeä oli paikalla 650 henkeä ja tähän heistä mahtui vain murto-osa.



Toivottavasti saamme järjestettäväksemme Tampereelle Väyrysen uuden vaalijuhlan ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Silloin pyrin olemaan ahkerampi kuvaaja!


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Kärki, Markku Ylijoki, Tuula Minkkinen, Jouni Ovaska, Raija Moilanen, Jorma Rajakoski, Pasi Alakomi, Raili Naskali, Pirjo Männistö, Seija Alatalo, Matti Äijö, Pauli Haapaniemi, Arto Pirttilahti, Timo Hanhilahti, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen,

Hämeenkyrön voitto Nelosen Kuorosodassa huipentui hienoon juhlatilaisuuteen Kyröskosken torilla

Sunnuntai 4.12.2011 - -Esko Erkkilä-

Hämeenkyrö on Nelosen Kuorosodan voittaja 2011, sillä Jussi Selon johtama Hämeenkyrön kuoro voitti finaalissa Lordin johtaman Rovaniemen kuoron.

 

Kuorosodan voittoa juhlittiin Kyröskosken torilla eilen klo 17.00 ja olin paikalla. Vietän viikonloppua mökillä polttopuita tehden ja koska mökkitonttini rajoittuu Hämeenkyröön, oli vaivatonta ajaa vajaan parinkymmenen kilometrin matka ja osallistua juhlaan.

 

Tässä pieni kuvakertomus juhlasta, joka kokosi väkeä Kyröskosken torille torintäydeltä:

 

pict1947.jpg

 

Hämeenkyrön sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jouni Ovaska oli pelkkää hymyä, sillä Kuorosodan voitto on vahva näyttö Hämeenkyrön tasosta Ovaskan johtamalla lohkolla.

 

pict1956.jpg

 

Voittoisa kuoro saapui torille ja esitti juhlahetken aikana ainakin kahdeksan kappaletta.

 

pict1966.jpg

 

Kuoro esiintyi pakkassään edellyttämissä tamineissa, mutta tapaili esitystensä aikana sitä koreografiaa, jota siltä nähtiin televisioruudussa.

 

pict1971.jpg

 

Hämeenkyrön kuoro oli valinnut palkintonsa saajaksi Pirkanmaan Sydänlapset ry:n. Voitto merkitsi yhdistykselle 40.000 euron pottia.

 

Pirkanmaan Sydänlapset ry:n puheenjohtaja Arja Kallio vastaanotti juhlassa palkintorahoja merkitsevän kansion.

 

Kallio totesi, että summalla yhdistys pystyy rahoittamaan toimintaansa usean vuoden ajan. Ensimmäisenä yhdistyksellä on tavoitteena sopeutusvalmennuskurssien järjestäminen, sillä niiden järjestämiselle ei aikaisemmin ole ollut taloudellisia mahdollisuuksia.

 

pict1974.jpg

 

Hämeenkyrön uusi kunnanjohtaja Antero Alenius (puhumassa mikrofoniin) toi juhlaan Hämeenkyrön kunnan tervehdyksen. Alenius totesi, että Kuorosodan voitto on suuri asia koko Hämeenkyrön kannalta. Aleniuksen vieressä kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Norokorpi odottelee myhäileväisenä omaa puheenvuoroaan.

 

pict1976.jpg

 

Hämeenkyrön kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Norokorpi kertoi, että kunnanhallitus on myöntänyt Jussi Selolle ja kaikille kuorolaisille ”Pro Hämeenkyrö” –mitalin.

 

Sen lisäksi Norokorpi ojensi Hämeenkyrön kunnan lahjana Pirkanmaan Sydänlapset ry:lle 2.000 euron stipendin yhdistyksen toiminnan tukemiseksi.

 

pict1979.jpg

 

Hämeenkyrön Yrittäjät ojensivat Pirkanmaan Sydänlapset ry:lle 1.000 euron stipendin. Summassa on kansalta kerättyä rahaa vajaat 500 euroa. Lahjoitusosuutensa lisäksi Hämeenkyrön Yrittäjät huolehti juhlatilaisuuden jälkeen järjestetyn ilotulituksen kustannuksista.

Esimerkillistä panostamista!

 

pict1981.jpg

 

Juhlatilaisuuden ohjelma päättyi kuoron esittämään Rentun ruusu –kappaleeseen. Rentun ruusulla kuoro pystyi yhdistämään Irwin Goodmanin Hämeenkyröön ja monet pitävät sen sisällyttämistä Hämeenkyrön kuoron ohjelmaan lopullisena Kuorosodan ratkaisuna.

 

Teemu Selo toimi Rentun ruusun solistina televisioesiintymisessä ja samoin myös Kyröskosken torilla järjestetyssä juhlassa.

 

pict1996.jpg

 

Torilla järjestetty ilotulitus kruunasi hienon juhlatilaisuuden.

 

pict1998.jpg

 

Kyröskosken juhlailotulitus oli mahtava spektaakkeli ja se sai yleisöltä jatkuvasti ilahtuneita huudahduksia!

 

Kuorosodan voitto on arvaamattoman suuri asia Hämeenkyrölle. Kuuntelin paluumatkalla Hämeenkyrön kunnanvaltuuston puheenjohtaja Maria Härkki-Santalan haastattelua Järviradiosta ja hän uskoi voiton antavan piristystä Hämeenkyrön kunnalle pitkälti eteenpäin.

 

Kunnanvaltuuston puheenjohtajan mielipiteeseen on helppo yhtyä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nelosen Kuorosota, Kuorosota, Hämeenkyrön kuoro, Jouni Ovaska, Jussi Selo, Antero Alenius, Eero Norokorpi, Pro Hämeenkyrö -mitali, Hämeenkyrön Yrittäjät, Rentun ruusu, Irwin Goodman, Teemu Selo, Marja Härkki-Santala, Pirkanmaan Sydänlapset ry,

Jo toinen pirkanmaalainen Suomen Keskustan johtopaikoille

Keskiviikko 26.10.2011 - -Esko Erkkilä-

On jäänyt liian vähälle huomiolle, että Pertti Hakanen Sastamalasta valittiin viime marraskuussa Suomen Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi kaksivuotiskaudeksi.

 

Puheenjohtajana toimii Juho Mattila Merijärveltä ja varapuheenjohtajina Pertti Hakasen lisäksi Anne Ojajärvi Jalasjärveltä sekä Jaana Vainionpää-Tahvanainen Pietarsaaresta.

 

Vajaa vuosi sitten tapahtunut Pertti Hakasen valinta Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi on luottamuksenosoitus tietysti ennen kaikkea Pertti Hakaselle, mutta se antaa arvostusta koko Pirkanmaalle.

 

Pirkanmaa sai sunnuntaina 23.10.2011 Nilsiän Tahkolla Keskustanuorten liittokokouksessa toisenkin henkilön ”huipulle” Keskustassa, kun Jouni Ovaska Hämeenkyröstä valittiin Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi.

 

Jo aikaisemminkin Keskustanuoria luotsannut Antti Kurvinen Kauhavalta valittiin yksimielisesti puheenjohtajaksi myös seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

 

Varapuheenjohtajavaalissa Jouni Ovaska sai eniten ääniä eli 83 ääntä. Toiseksi eniten ääniä sai Ville Toivanen Joensuusta eli 70 ääntä. Ovaska ja Toivanen tulivat siis valituiksi varapuheenjohtajiksi.

 

Pertti Hakasen valinta puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi sekä nyt tapahtunut Jouni Ovaskan valinta Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi ovat vahva osoitus siitä, että pirkanmaalaiset keskustavaikuttajat nauttivat laajaa luottamusta koko maassa.

 

Hakasen ja Ovaskan valinnat korkeille paikoille Keskustan luottamushenkilöorganisaatiossa mahdollistavat pirkanmaalaisille sen, että saamme ”omiltamme” suoraa informaatiota puolueen tapahtumista sekä muutenkin ajankohtaisista poliittisista asioista.

 

Annan tässä myöhästyneet onnitteluni Pertti Hakaselle ja tuoreet onnentoivotukset Jouni Ovaskalle merkittävien luottamushenkilöpaikkojen saamisesta!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pertti Hakanen, Jouni Ovaska, Keskustan puoluevaltuusto, Keskustanuoret,

Harhaanjohdetut hämeenkyröläiset ja viljakkalalaiset

Keskiviikko 20.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Tyrmistyin, kun sain Hämeenkyrön Sanomista lukea, että Hämeenkyrössä ja Viljakkalassa suurin puolue juuri käydyissä eduskuntavaaleissa oli Perussuomalaiset.

Miten kyröläiset ja viljakkalalaiset liittyivät siihen joukkoon, jotka joutuivat perussuomalaisten harhaanjohtamiksi? En jaksa ymmärtää!

Epäonnistuneen kuntaliitoksen jälkeen ymmärrän jotenkin viljakkalalaisten reaktion, mutta hämeenkyröläisten äänestyskäyttäytyminen kummastuttaa.

Viljakkalan kohdalla kuntaliitoksen arkkitehdit kantavat vastuun pitäjän – käytän Viljakkalasta edelleenkin termiä ”pitäjä” – persuuntumisesta, mutta en jaksa ymmärtää, että Hämeenkyrössä kävi samoin.

Viljakkalan kuntaliitos Ylöjärven kanssa oli viljakkalalaisten kannalta fiasko. Toivon, että historiankirjoitus aikanaan selvittää epäonnistuneen kuntaliitoksen arkkitehdit ja syyt, että miksi Viljakkalan ja Hämeenkyrön silloiset kuntapäättäjät eivät pystyneet järkevään ratkaisuun. Valitettavaa, että Hämeenkyrön ja Viljakkalan silloiset päättäjät eivät löytäneet oikeaa yhteishenkeä. 

Luulevatko Hämeenkyrössä ja Viljakkalassa persuja äänestäneet, että nyt koittaa autuus?

Keskustan kaksi hämeenkyröläistä kansanedustajaehdokasta – Päivi Hiltunen ja Jouni Ovaska - ovat kansanedustajiksi parhaassa iässä neljän vuoden kuluttua. Uskon ja toivon, että he ovat ehdokkaina myös seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Molemmat saivat melkoisen äänisaaliin myös Tampereelta ja Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n johtokunnan jäsenenä osaan arvostaa sitä.

Kahden hämeenkyröläiskansanedustajan haave on realistinen, sillä muistan hyvin sen ajan, jolloin Hämeenkyröstä Eduskunnassa oli kolme kansanedustajaa – Päivi Hiltusen vaari Arvo Pentti (maalaisliitto), Matti Raipala (kokoomus) ja Pertti Rapio (SKDL). Silloista hämeenkyröläisvoimaa valtiopäivillä täydensi Hämeenkyrössä syntynyt Arvo ”Poika” Tuominen (SDP).

Päivi Hiltusen isä - maanviljelysneuvos Klaus Pentti - jää vapaaehtoisesti pois Eduskunnasta kahden kauden jälkeen, joten hämeenkyröläisedustus menee nyt katkolle. Toivon, että katkos jää parin vuoden mittaiseksi.

On tosiaan pidettävä mielessä, että seuraavat eduskuntavaalit saattavat olla jo parin vuoden kuluttua. Ristiriita kokoomuksen, demareiden ja persujen kesken on niin valtava, että ennenaikaiset eduskuntavaalit ovat todennäköinen lopputulema.

Silloin hämeenkyröläiset ja viljakkalalaiset voivat pyyhkiä pois sen harhakuvitelman, jonka persuäänestäjät nyt Keskustalle, Kokoomukselle ja Sosiaalidemokraateille aikaansaivat!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hämeenkyrö, Viljakkala, Päivi Hiltunen, Jouni Ovaska, Arvo Pentti, Klaus Pentti, Matti Raipala, Pertti Rapio, Arvo "Poika" Tuominen,

Jouni Ovaska, Mikko Alatalo ja Matias Hilden Nuorisovaaleissa "kansanedustajiksi" Pirkanmaalta

Lauantai 16.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Kahdeksannen kerran järjestetyt nuorison varjovaalit keräsivät uurnille yhteensä 28 200 nuorta.

 

Alaikäiset nuoret äänestivät lähes kolmessasadassa koulussa ympäri Suomen, ja Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry kokosi tulokset yhteen sekä vaalipiireittäin että valtakunnallisesti.

 

Varjovaalit olivat osa Nuorisovaalit 2011 -hanketta, jonka tavoitteena on tuoda politiikkaa lähemmäksi nuoria ja heidän arkeaan. Varjovaalien yhteydessä kokeiltiin myös sähköistä etä-äänestystä.

 

Pirkanmaalla Keskusta pärjäsi Nuorisovaaleissa mainiosti, sillä Jouni Ovaska oli vaalipiirin toiseksi eniten ääniä saanut ehdokas. Mikko Alatalo ylsi sijalle neljä ja myös Matias Hilden ”tuli” valituksi kansanedustajaksi.

Nuorisovaalien tulos on Pirkanmaalla rohkaiseva Keskustan kannalta, sillä ylsimme samaan ”läpimenneiden” ehdokkaiden lukumäärään kuin Kokoomus!

Kokoomustakin surkeammin Nuorisovaalit Pirkanmaalla sujuivat SDP:ltä – vain yksi edustaja Arkadianmäelle!

Kokoomuksen surkea vaalimenestys ja SDP:n täydellinen floppiko ovat selityksenä sille, että Aamulehti ei ole julkaissut Nuorisovaalien yksityiskohtaisia tuloksia.

Tässä ovat Nuorisovaaleissa Pirkanmaan vaalipiiristä valitut ”kansanedustajat”:

 

Parviainen, Olli-Poika Vihreä liitto 85

Ovaska, Jouni Suomen Keskusta 81

Takala, Pasi Suomen Kristillisdemokraatit (KD) 77

Alatalo, Mikko Suomen Keskusta 77

Tynkkynen, Oras Vihreä liitto 72

Rauhala, Leena Suomen Kristillisdemokraatit (KD) 58

Saksala, Antero Kansallinen Kokoomus 51

Sheikhani, Aziz Vihreä liitto 46

Mölsä, Martti Perussuomalaiset 44

Virtanen, Pertti "Veltto" Perussuomalaiset 44

Vikman, Sofia Kansallinen Kokoomus 43

Tiura, Marja Kansallinen Kokoomus 41

Morri, Maria Piraattipuolue 33

Hakko, Hanna Vihreä liitto 32

Ahonen, Jussi-Pekka Suomen Sosialidemokraattinen Puolue 31

Sorsa, Minna Vihreä liitto 28

Hilden, Matias Suomen Keskusta 25

Eturautti, Kyuu Piraattipuolue 22

 

Onnittelut Jouni Ovaskalle, Mikko Alatalolle sekä Matias Hilden´lle "senaattoripaikasta" Nuorisovaaleissa. Vaalien tulos Pirkanmaalla osoittaa, että nuoret luottavat Keskustaan.

Se on hieno tulevaisuudenkuva Keskustan kannalta!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jouni Ovaska, Mikko Alatalo, Matias Hilden, Nuorisovaalit, Keskusta,

Kyröskosken tori oli Pirkanmaan poliittinen keskus lauantaina 9.4.2011 "kello aamupäivällä"

Maanantai 11.4.2011 - -Esko Erkkilä-

”Unohdin” Sentteri-isännän tehtävät ja jalkauduin ns. kentälle lauantaina 9.4.2011 hankkiutumalla Kyröskosken torille jo klo 08.30.

Kaikesta näki, että Kyröskosken tori tulee olemaan aamupäivän hetkinä vilkas paikka poliittisesti.

Eniten torilla oli tai sinne oli nousemassa Keskustan kansanedustajaehdokkaiden telttoja tai muita vaalirakennelmia. Torilla olivat myös Vasemmistoliiton sekä paikallisen Kokoomuksen ”vaalipyydykset”. Kaukana syrjässä torin laidalla Perussuomalaiset pyytelivät anteeksi olemassaoloaan.

Hämeenkyröläisen kansanedustajaehdokkaan Päivi Hiltusen vaaliteltta oli parhaalla paikalla ja hänen sekä Kokoomuksen vaaliteltta vetivätkin aamuvarhaisella eniten yleisöä.

Keskustan Pertti Hakanen sekä Ari Lamminmäki pistivät pystyyn omia vaalirakennelmiaan ja kaikesta näki, että toripäivästä oli tulossa poliittisesti vilkas.

Toripäivän poliittista painoarvoa lisäsi se, että myös kansanedustaja Mikko Alatalon ”Mikko rokkaa – soittajalta soppaa” –kiertueen tiedettiin olevan tulossa Kyröskosken torille.

Toripäivän tapahtumista on parasta kertoa pienen kuvakertomuksen muodossa:

 

pict1000.jpg

 

Eero Hiltunen, joka hoitaa vaimonsa Päivi Hiltusen vaalikampanjan käytännön asiat sekä Päivin vaalikampanjan keskeinen toimija Annukka Alppi kantoivat suurimman vastuun Päivin onnistuneesta vaalitilaisuudesta Kyröskosken torilla 9.4.2011.

 

pict0994.jpg

 

Hämeenkyrön keskeiset kokoomuspäättäjät eli Asko Myllymäki (vasemmalla) ja Eero Norokorpi (oikealla) keskustalaisen Päivi Hiltusen vierellä.

 

Eero Norokorpi toimii Hämeenkyrössä kunnanhallituksen puheenjohtajana ja Asko Myllymäki johtaa Hämeenkyrön ympäristölautakuntaa.

Päivi Hiltunen on Hämeenkyrössä kunnanvaltuuston sekä kunnanhallituksen jäsen.

  

Toivottavasti Päivi, Eero ja Asko osasivat valita Hämeenkyröön sellaisen kunnanjohtajan, joka tekee luottamushenkilöiden hyväksymiä ehdotuksia kunnan kehittämiseksi. Tai toisaalta, eihän se ole välttämätöntä, sillä tietynmoinen näkemysero asioiden valmisteluvaiheessa on mielestäni jopa suotavaa - näin tulee paremmin testattua erilaiset vaihtoehdot!

Kenraali Pentti Lehtimäen vetämillä lukuisilla matkoilla bloginpitäjä on saanut tutustua molempiin kokoomuspäättäjiin - kelpo miehiä molemmat! Jos olemme matkoilla ilman vaimoja, niin kenraali yleensä sijoittaa Askon ja minut samaan huoneeseen.

Matkaamme taas ensi kesänä kenraali Lehtimäen johdolla Puolaan, Liettuaan, Latviaan ja Viroon. Meidän molempien vaimot lähtevät mukaan, joten ensi kesän matkalla emme ole kämppäkavereita!

 

 

 

pict0998.jpg

 

Hämeenkyrö ja Kyröskoski ovat Viljakkalan asukkaille edelleen tärkeitä, vaikka Viljakkala taannoin liitettiinkin Ylöjärveen.

Naapurini Unto Parvi Viljakkalasta pääsi jututtamaan Päivi Hiltusta Kyröskosken torilla.

 Muistan, kun Unton kanssa pikkukloppeina poltimme tupakkaa salaa meillä, mutta kiinnihän me polttelusta jäimme! Sen myötä ei minusta tullutkaan tupakkamiestä - hyvä niin! 

 

 

pict0999.jpg

 

Hämeenkyrön keskustalaiset voimanaiset Maria Härkki-Santala ja Päivi Hiltunen "löivät päänsä yhteen" Kyröskosken torilla.

Maria Härkki-Santala on Hämeenkyrön kunnanvaltuuston puheenjohtaja.

 

pict1005.jpg

 

Maanviljelysneuvos Klaus Pentti (oikealla) jättää eduskuntatyön vapaaehtoisesti kahden kauden jälkeen.

Klaus Pentillä riitti puhekumppaneita Kyröskoksen torilla!

Pirkanmaalaiset arvostavat Klaus Pentin työtä maakunnan parhaaksi ja seuraavat innolla, että jatkaako maanviljelysneuvoksen tytär - Päivi Hiltunen - isänsä työtä Arkadianmäellä. 

 

pict1004.jpg

 

Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Pertti Hakanen (vasemmalla) Sastamalasta kiertää ahkerasti Pirkanmaata ja pyrkii tosissaan kansanedustajaksi. Ennusmerkit näyttävät hyviltä.

Atria Oyj:n hallintoneuvoston jäsenelle oli luonnollista, että Hakanen tukijoukkoineen tarjosi käristemakkaroita Kyröskosken torilla!

 

pict1003.jpg

 

Parkanolaisella Ari Lamminmäellä on monia luottamustehtäviä Parkanossa ja lähiseudulla - myös maakunnallisia luottamustehtäviä Lamminmäelle on kertynyt mittava määrä.

Hyvä äänisaalis eduskuntavaaleissa ja sitä kautta paikka kansanedustajana on Lamminmäen realistinen tavoite kevään 2011 eduskuntavaaleissa.

 

pict1001.jpg

 

Matti Äijö (oikealla) tuntee Pirkanmaan metsät ja metsänomistajat, sillä hän toimii Pirkanmaan metsäkeskuksessa metsäluontosuunnittelijana - todellista vihreiden arvojen vaalimista!

Matilla oli paljon tuttuja Kyröskosken torilla, sillä metsäasioiden lisäksi Matin sydäntä ovat lähellä liikkuminen ja sen puolestapuhuminen.

 

pict1007.jpg

 

Jouni Ovaska Hämeenkyröstä on Keskustan nuorten ehdokas kansanedustajaksi Pirkanmaalta.

 

 

pict1008.jpg

 

Mikko Alatalo saapui "Mikko rokkaa - soittajalta soppaa" -kiertueensa merkeissä Kyröskosken torille kello 10.00. 

Mikon saapuminen merkitsi, että toriväki ryhmittyi soppatykin ja Mikko Alatalon ympärille.

 

pict1006.jpg

 

Mikko Alatalon matkassa oli hiihtäjälegenda, kansanedustaja Juha Mieto Kurikasta.

Aito etelä-pohjainen murre tuo Miedon esiintymineen hienon vivahteen. Mieto on Mikko Alatalon tapaan kansanmies eli hän on vuosien aikana tavannut valtavan määrän suomalaisia erilaisissa tapahtumissa. Tämä antaa Miedon esiintymiseen vankkaa tuntemusta kansan tuntoihin ja mielialoihin.

 

pict1011.jpg

 

Pääomaveron muutossuunnitelmiin kytkeytyvä Keskustan ehdotus puunmyyntitulojen verotuksen uudistamisesta sai Matti Äijön sekä Mikko Alatalon kannatuksen.

 

 

pict1015.jpg

 

Jammi Humalamäki - Mikko Alatalon säestäjä - on ammattimies myös bussin ohjauspyörän takana. Kyröskosken torille kokoontunut yleisö sai siitä vakuuttavan todistuksen, kun Jammi luotsasi Mikon vaalibussin pieneen tilaan. Oli pieni murhe, että persujen vaaliauto jäi Mikon vaalibussin katveeseen!

 

Oli hienoa olla osallisena Kyröskosken toritapahtumassa, jossa eduskuntavaaliehdokkaat esittelivät tavoitteitaan. Harvoin näkee niin sankkaa ja asioista kiinnostunutta yleisöä kuin Kyröskoskella oli!

 

-Esko Erkkilä-

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Päivi Hiltunen, Pertti Hakanen, Ari Lamminmäki, Mikko Alatalo, Matti Äijö, Jouni Ovaska, Elina Sieppi, Arto Pirttilahti, Asko Myllymäki, Eero Norokorpi, Klaus Pentti, Unto Parvi, Maria Härkki-Santala, Kyröskosken tori,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »